Suntem cu un pas inainte in tot ceea ce inseamna serviciile de medicina dentara: complexitatea si calitatea actului medical, tehnologia din dotare si profesionalismul corpului medical. Valorile in care credem sunt responsabilitatea , inovatia, grija si respectul fata de pacient. Fiecare angajat si pacient este la fel de important si respectat si impreuna formam un intreg valoros.
Adresa: Str. Helesteului nr. 14, sector 1
Bucuresti
Email: programari@mgmedical.ro
Call center: 021 9369
Tel: 0723 250 358
Una dintre componentele cele mai importante ale unui zambet perfect este culoarea dintilor. Albirea dentara denumita si „bleaching” este o procedura non-invaziva prin care dintii sunt curatati de depunerile de suprafata lor pana la obtinerea nuantei lor initiale.
In momentul eruptiei dentare, in copilarie dintii nostri sunt foarte albi, dar cu timpul, datorita depunerii de radicali cromatofori (substante colorate) nuanta dintilor trece de la un alb stralucitor catre galben sau chiar maroniu. Tratamentul de albire nu face altceva decat sa curete aceste substante, prin indepartarea lor chimica, redand zambetului nostru nuanta initiala. Prin albire se poate obtine o culoare cu peste 10 tonuri mai deschisa, fara a pune in pericol integritatea dintilor.
Exista o multitudine de produse pentru albit dintii cu actiune rapida sau mai lenta, care pot fi achizitionate din farmacii, magazine dar si produse profesionale ce pot fi aplicate doar de catre medicul dentist. Alegerea unui sistemului de albire a dintilor depinde rezultatul dorit, de posibilitatile financiare, dar si de cat de repede doriti sa obtineti un rezultat. Intotdeauna este necesara recomandarea medicului stomatolog inainte de a folosi un sistem de albit dintii deoarece chiar si sistemele de albit din magazine si farmacii pot determina iritarea gingiilor si sensibilizarea temporara a dintilor.
Indiferent de sistemul de albire pe care doriti sa il folositi este necesar ca inainte de aplicarea acestuia sa faceti un periaj si un detartraj profesional. Sistemele de albire a dintilor au efect pe dintii naturali.
In principal exista doua modalitati principale de albire a dintilor: sistemele de albit in cabinet si sistemele de albit pentru acasa. Ambele tipuri de tratamente sunt recomandate doar de catre medicul stomatolog si necesita o consultatie prealabila. In afara de aceste sisteme medicul stomatolog va mai poate recomanda si produse de intretinere a efectelor albirii profesionale.
Sistemul de albire profesional, realizat in cabinet utilizeaza un gel de albire (pe baza de peroxid de hidrogen) si o lampa de fotopolimerizare. Acest sistem este sigur, eficient si foarte rapid. In maxim 60 minute dintii dvs. vor fi cu cateva tonuri mai albi. Sistem de albire in cabinet este ideal pentru pacientii care doresc rezultate imediate! Se pot obtine nuante cu pana la 10 tonuri mai deschise.
Sistemele de albire la domiciliu sunt la fel de eficiente doar ca efectul se obtine treptat prin aplicari succesive. In general substanta activa folosita este aceeasi ca si in cazul albirii in cabinet. In acest caz albirea se face prin aplicarea substantei de albit intr-o gutiera realizata in cabinet.
Sistemele care se vand in magazine nu sunt recomandate deoarece efectul acestora nu este la fel de bun si pot contine paste abrazive sau acizi ce ataca smaltul dintilor.
Albirea dintilor este un proces eficient prin care se deschide culoarea dintilor cu mai multe tonuri. Procesul de albire este foarte eficient pentru dintii patati moderat. Albirea actioneaza numai pe dintii naturali. Daca pacientul are coroane sau punti acestea isi vor pastra culoarea initiala.
Efectele secundare sunt temporare si pot fi: dinti sensibili la rece, pete albe pe gingii, disconfort la nivelul gingiilor. Aceste efecte dispar la cateva zile dupa efectuarea tratamentului. Daca dupa cateva zile aceste efecte persista, adresati-va medicului stomatolog.
Efectul albirii dentare dureaza in general 2-3 ani. Durata mentinerii acestui efect depinde de structura dintilor dar mai ales de tipul substantelor colorate consumate de catre pacient (suc de portocale natural, tutun, cafea, ceai, bauturi tip cola).
Trebuie sa reduceti consumul alimentelor care provoaca colorarea dintilor cum ar fi vinul rosu, cafea, etc. Renuntarea la fumat de asemenea poate preveni patarea si colorarea dintilor. Odata la 6 luni este necesar sa faceti un detartraj si un periaj profesional in cabinetul dentar.