Suntem cu un pas inainte in tot ceea ce inseamna serviciile de medicina dentara: complexitatea si calitatea actului medical, tehnologia din dotare si profesionalismul corpului medical. Valorile in care credem sunt responsabilitatea , inovatia, grija si respectul fata de pacient. Fiecare angajat si pacient este la fel de important si respectat si impreuna formam un intreg valoros.
Adresa: Str. Helesteului nr. 14, sector 1
Bucuresti
Email: programari@mgmedical.ro
Call center: 021 9369
Tel: 0723 250 358
Tratamentul de canal este format din mai multe etape care trebuie strict urmarite: curatarea canalelor radiculare, prepararea si prelucrarea mecanica a acestora, sterilizarea si obturarea acestora. Tratamentul endodontic corect reduce la minim necesitatea unei interventii chirurgicale garantand succesul supra protezarii acolo unde este cazul.
Microscopul a revolutíonat medicina in general deoarece a deschis noi posibilitati de diagnostic si tratament prin observarea directa, vizuala a agentilor patologici si a tehnicilor operatorii. In medicina dentara microscopul a crescut capacitatea medicilor de a realiza tratamente corecte in domeniile in care decelarea detaliilor, uneori minore, este foarte importanta.
Unul dintre aceste domenii este endodontia, prin efectuarea mult mai riguroasa a tratamentelor de canal, popular denumite „scos nervul”. Prin observare directa la microscop putem sa decelam numarul exact de canale dentare, de multe ori fiind prezente unul sau mai mute canale suplimentare, care neobturate pot declansa infectii in viitor. De asemenea prin inspectia directa sub microscop putem sa identificam eventualele fracturi(fisuri) in materialul dur dentar, fisuri care pot genera un esec endodontic.
Chirurgia, in special parodontala beneficiaza de asemenea de avantajele lucrului sub microscop deoarece este important sa identificam si sa indepartam toate tesuturile patologice din zona operatorie, conditie esentiala pentru garantia succesului terapeutic.
Calitatea tratamentelor medicale dentare este imbunatatita evident prin utilizarea microscopului si a lupelor dentare, deoarece este mai usor sa descoperi sub observatie directa detaliile importante fata de intuirea lor medicala pe baza simptomelor, tehnica utilizata in mod clasic.
Endodontia la microscop poate face diferenta intre pastrarea dintelui pe arcada si extractia dentara. Pe langa experienta medicilor, aparatura si materialele folosite sunt un factor esential pentru asigurarea succesului unui tratament.
[fusion_dropcap style=”dark” color=””]C[/fusion_dropcap]and pulpa dentara se infecteaza ca urmare a evolutiei unui proces carios, infectia poate avansa catre radacina dintelui si chiar poate trece de aceasta si difuza in osul in care este implantat dintele. In unele cazuri infectia poate cauza un abces dentar. Abcesul dentar este o colectie purulenta in jurul radacinii dintelui. Simptomele abcesului pot fi diverse de la dureri moderate pana la dureri violente si imposibilitatea de a musca pe dintele respectiv. Tratamentul de canal trebuie efectuat de urgenta.
[fusion_dropcap style=”dark” color=””]T[/fusion_dropcap]ratamentul de canal este complet nedureros. Se face sub anestezie locala si nu difera cu nimic fata de orice alta interventie efectuata sub anestezie. Daca nervul este distrus nu este nevoie de anestezie procedura fiind complet nedureroasa. Daca un dinte nu este tratat pe canal alternativa ar fi extractia.
Endodontia la microscop poate face diferenta intre pastrarea dintelui pe arcada si extractia dentara. Pe langa experienta medicilor, aparatura si materialele folosite sunt un factor esential pentru asigurarea succesului unui tratament.