Suntem cu un pas inainte in tot ceea ce inseamna serviciile de medicina dentara: complexitatea si calitatea actului medical, tehnologia din dotare si profesionalismul corpului medical. Valorile in care credem sunt responsabilitatea , inovatia, grija si respectul fata de pacient. Fiecare angajat si pacient este la fel de important si respectat si impreuna formam un intreg valoros.
Adresa: Str. Helesteului nr. 14, sector 1
Bucuresti
Email: programari@mgmedical.ro
Call center: 021 9369
Tel: 0723 250 358
Unul dintre cele mai importante tratamente in stomatologia moderna este implantul dentar. Acesta a devenit o necesitate in tratamentele de restaurare dentara si este de cele mai multe ori solutia ideala pentru rezolvarea situatiilor concrete atat din punct de vedere al pacientului dar si al medicului.
Realizarea unor lucrari protetice fixe cu ajutorul implanturilor dentare, are efecte psiho-sociale importante, cu eficienta sporita prin imbunatatirea masticatiei, a aspectului fizionomic si fonetic.
Rata de succes a tratamentului cu implant dentar depaseste 98% la nivel global.
Pregatirea interventiei incepe printr-o consultatie realizata de catre un medic implantolog, urmata de prescrierea si realizarea investigatiilor asupra starii de sanatate generala si locale. (analize, radiografii, tomografie computerizata).Pe baza tuturor acestor investigatii se realizeaza un plan de tratament.
Interventia propriu zisa (etapa chirurgicala) adica insertia implantului dentar se efectueaza sub anestezie simpla. Operatia de insertie a implantului nu dureaza mai mult de o jumatate de ora si nu este mai complicata decat o extractie dentara. Dupa ce anestezicul si-a facut efectul se realizeaza o mica incizie in gingie pentru a descoperi osul la locul de insertie a implantul dentar. Daca osul este insuficient se va face o grefa de os. Dupa descoperirea osului se realizeaza un orificiu in care este introdus implantul dentar si apoi gingia este suturata. In acest moment procesul chirurgical a fost incheiat cu succes iar pacientul primeste indicatiile pe care trebui sa le respecte in urmatoarele zile.
Reactia inflamatorie moderata dupa interventie este absolut normala si face parte din procesul de vindecare. Interventia de insertie a implantului se face sub protectie de antibiotic. Perioada de osteointegrare a implantului dureaza de la 3 la 6 luni in functie de pacient, de tipul de implant si de locul de insertie al acestuia. In aceasta perioada se fac controale periodice pentru a observa evolutia osteointegrarii. Etapa protetica se poate realiza si imediat in functie de indicatie clinica, de tipul de implant ales, de starea de sanatate generala. In acest mod aveti implantul dentar in mai putin de 24 de ore.
Etapa protetica are loc dupa realizarea osteointegrarii. Sub anestezie simpla, se face o mica incizie deasupra implantului si se introduce bontul de vindecare. Urmeaza amprenta si realizarea coroanei dentare definitive. Acest proces dureaza cateva zile maxim o saptamana in functie de complexitatea lucrarii. Implantul dentar serveste drept suport in vederea realizarii unei coroane dentare, a unei punti dentare ce poate inlocui mai multi dinti lipsa sau unei lucrari dentare mobile.
Implanturile dentare sunt indicate in tratamentul tuturor formelor de edentatie partiala si in edentatia totala. Daca nu exista alte contraindicatii, implanturile dentare reprezinta metoda de electie in tratamentul acestor afectiuni. Implantul dentar este confectionat din titan medical pur, un inlocuitor biocompatibil pentru dintele natural pierdut ceea ce inseamna ca nu exista reactii adverse la implant.
Avantajele tratamentului prin implant dentar sunt numeroase. De aceea el a devenit tratamentul de electie in stomatologia moderna pentru rezolvarea breselor edentate. Din pacate nu toti pacientii pot beneficia de acest tip de tratament datorita contraindicatiilor. Vestea buna este ca exista putine contraindicatii absolute pentru operatia de implant dentar, majoritatea contraindicatiilor pentru implantul dentar fiind relative.
Daca aveti unul sau mai multi dinti lipsa sunteti un candidat foarte bun pentru implantul dentar. Ar trebui sa indepliniti urmatoarele conditii:
Mentenanta implanturilor si a lucrarilor protetice agregate pe implanturi este compusa din doua segmente: segmentul profesional, constituit din totalitatea procedurilor si manoperelor realizate de catre personalul medical specializat in vederea intretinerii acestor dispozitive si segmentul personal, constituit din totalitatea procedurilor de igiena personala orala realizata de care pacienti la domiciliu, fara a fi asistati de personal medical specializat.
Ambele componente sunt la fel de importante, fiind complementare, excluderea unui segment conducand la disparitia eficientei celuilalt segment.
MG Dental va recomanda produsele Bluem, produse de ingrijire orala cu oxigen natural, pentru dinti sanatosi si implanturi dentare durabile! O igiena dentara buna inseamna o ingrijire zilnica sustinuta de produse competitive.
Un dinte lipsa poate fi inlocuit printr-un implant dentar peste care se aplica o coroana metalo ceramica sau printr-o punte dentara formata din 3 elemente care inlocuieste acelasi dinte lipsa. In general costul unui implant dentar de calitate superioara este in jur de 700 de euro cu toate elementele, inclusiv coroana de ceramica. Costul unei punti dentare metalo ceramice de 3 dinti este in jur de 600 euro. In general durata de viata implantului este de peste 10 ani, in schimb pentru o punte metalo ceramica garantia este de 3-5 ani. In timp, dintii ce sustin puntea dentara pot suferi carii sau boli parodontale ce evolueaza sub lucrarea dentara. In acest caz dintii trebuie tratati si lucrarea refacuta. Implantul dentar reprezinta solutia ideala pentru inlocuirea dintilor lipsa.
[fusion_dropcap style=”dark” color=””]A[/fusion_dropcap]sa cum am descris la sectiunea “Etape de tratament” durata tratamentului poate fi intre 3 si 6 luni. Timpul de osteo integrare al implantului mandibular este in general mai scurt decat cel pentru implantul maxilar. Chiar daca durata tratamentul este lunga, avantajele obtinute sunt incomparabil mai mari decat al unui tratament clasic prin punti dentare sau proteze. In aceasta perioada pacientul poate purta o lucrare provizorie prin care se reface aspectul estetic. Implantul si coroana dentara pot fi executate in acceasi sedinta in functie de situatia clinica si de indicatiile clinice.
[fusion_dropcap style=”dark” color=””]A[/fusion_dropcap]plicarea implantului dentar este interventie chirurgicala minora asemanatoare ca si amploare cu extractia dentara. Operatia se realizeaza sub anestezie locala. In timpul interventiei nu exista dureri, iar post operator poate aparea un usor disconfort care trece cu analgezice obisnuite. De cele mai multe ori pacientii raporteaza un disconfort chiar mai mic decat cel resimtit dupa o extractie dentara. Acesta se datoreaza procesului normal de vindecare. Interventia are loc in cabinetul stomatologic, iar pacientul pleaca imediat dupa terminarea interventiei.
[fusion_dropcap style=”dark” color=””]C[/fusion_dropcap]ostul unui implant variaza intre 400-1000 euro in functie de tipul de implant. Avand in vedere aceste preturi implantul dentar este considerat inca un tratament de lux. Trebuie avut in vedere insa ca toate materialele folosite sunt foarte scumpe: implantul in sine, accesoriile pentru implant, trusele de implanturi precum si instrumentarul folosit. Implanturile dentare sunt realizate din materiale de inalta puritate realizate prin procedee complicate. In Europa preturile implanturilor variaza intre 1000-3000 de euro si practic materialele folosite sunt acelasi. Pretul unui implant mai este influentat si de experienta medicului stomatolog. Exista mai multe tipuri de implante din punct de vedere al pretului: premium, medii, ieftine.Citeste mai mult….
Conform Academiei Americane de Implantologie Dentara, implantul dentar este singura solutie de tratament care inlocuieste un dinte lipsa si care reda in proportie de 99% functionalitatea si estetica naturala a acestuia.