Suntem cu un pas inainte in tot ceea ce inseamna serviciile de medicina dentara: complexitatea si calitatea actului medical, tehnologia din dotare si profesionalismul corpului medical. Valorile in care credem sunt responsabilitatea , inovatia, grija si respectul fata de pacient. Fiecare angajat si pacient este la fel de important si respectat si impreuna formam un intreg valoros.
Adresa: Str. Helesteului nr. 14, sector 1
Bucuresti
Email: programari@mgmedical.ro
Call center: 021 9369
Tel: 0723 250 358
Acestea afecteaza gingia si tesuturile de sustinere ale dintelui. Incidenta ei in randul pacientilor este intr-o continua crestere in ultimii ani. Aproximativ 20% din populatia lumii prezinta o forma agresiva de boala parodontala.
Parodontopatia reprezinta una din principalele cauze ale pierderii dintilor, alaturi de caria dentara si prin urmare, aceste afectiuni trebuie intelese si tratate ca atare de catre pacient.
Cei mai importanti factori ce declanseaza boala parodontala raman placa bacteriana si tartrul, adevarate medii de cultura pentru numeroase bacterii. Cresterea numarului de bacterii combinata cu o calitate slaba a tesuturilor si o reactie anormala a sistemului de aparare a organismului duc la afectarea insertiei gingiei pe dinte, ceea ce permite bacteriilor sa ajunga in contact cu osul care inconjoara dintii si sa produca, in timp, rezorbtia acestuia si retragerea gingiei de-alungul radacinii dintelui. Dintii devin in timp mobili si se pot pierde rapid. Boala parodontala evolueaza in 3 stadii: gingivita, parodontita superficiala si parodontita profunda.
Gingivita este o forma simpla de afectare a gingiei, care poate evolua sau nu spre o parodontita. Apare fie datorita unei igiene incorecte, fie datorita consumului de anumite medicamente. Se manifesta prin sangerare la periaj, miros urat al gurii, culoare rosiatica a gingiei si posibila durere sau sensibilitate la presiune.
Parodontita cronica este o forma cu evolutie indelungata si semne mai reduse. Are perioade de activitate (cand apar sangerari spontane sau la periaj, jena dureroasa, retragerea in timp a gingiei si a osului, dinti mobili, halena) si perioade de repaus (cand simptomele pot sa fie absente).
Parodontita adresiva este o forma de boala cu evolutie rapida. Simptomele sunt similare formelor cronice, dar mult mai puternice si mai rapide. Osul se resoarbe mai repede, dintii devenind mobili si pierzandu-se in scurt timp. Apare mai ales la persoanele tinere.
Tratamentul parodontozei este complex si urmareste incetinirea evolutiei bolii. In reusita tratamentului, cooperarea pacientului este esentiala. Tratamentul timpuriu este foarte important, iar scopurile acestuia sunt prevenirea distrugerii tesuturilor, controlul infectiei, prevenirea mobilizarii dintilor. In plus, trebuie neaparat indepartata placa bacteriana de la nivelul dintilor si radacinilor acestora. Nechirurgical – consta in detatratul si surfasajul (chiuretarea) pungilor gingivale sub anestezie locala, combinata sau nu cu mijloace aditionale (antibiotice,aplicatii locale de antiseptice), tratamente LASER.
Sfaturi utile! Prevenirea parodontitei! Pentru a preveni avansarea gingivitei in parodontita acuta sau cronica se recomanda un periaj de doua ori pe zi cu pasta de dinti BlueM, si apoi clatirea cu apa de gura BlueM. Oxigenul activ din produsele BlueM accelereaza vindecarea inflamatiilor gingivale . Prin utilizarea oxigenului activ din BlueM produsele de ingrijire orală sunt foarte eficiente în tratarea și prevenirea sangerarii gingiilor. Mai multe detalii aici
[fusion_dropcap style=”dark” color=””]T[/fusion_dropcap]oate bolile gingiei sunt cauzate de placa dentara. Placa dentara este o pelicula fina de bacterii care se formeaza pe dinti si gingii in fiecare zi. Pentru a preveni si trata bolile gingiei este necesar ca aceasta placa dentara sa fie eliminata cu grija in fiecare zi. Aceasta se realizeaza printr-o igiena dentara corecta zilnica.
[fusion_dropcap style=”dark” color=””]N[/fusion_dropcap]etratata gingivita se transforma in boala parodontala. Sunt numeroase forme de parodontopatii care afecteaza toate tesuturile de sustinere a dintilor. In stadii avansate este afectat si osul de sustinere ceea ce duce la pierderea dintilor. Statisticile arata ca exista mai multi dinti pierduti ca urmare a bolilor parodontale decat cei pierduti prin carii dentare. Din nefericire bolile gingiei sunt putin dureroase si din acest motiv evolutia lor nu prea este observata. Cateodata cand bacteriile devin active determina sangerari si dureri ale gingiei. Dupa un numar de ani suportul osos din jurul dintilor dispare iar dintii se mobilizeaza si se pierd. Daca aceste afectiuni nu sunt tratate din timp, pot deveni foarte greu de tratat.
[fusion_dropcap style=”dark” color=””]B[/fusion_dropcap]oala parodontala nu se vindeca niciodata dar poate fi tinuta sub control atata timp cand pastram o igiena dentara zilnica foarte buna si mergem la controale regulate la dentist.